Készítsünk hobbibetont könnyedén!

Így készül a filagória!
Így készül a filagória!
2017.09.04.
Betontörés mesterfokon, de elérhető áron
Orrszarvú a betonon?
2018.06.25.

Készítsünk hobbibetont könnyedén!

Napjaink egyre népszerűbb termékeként tartják számon a hobbibetont. Ez egy előre kikevert szárazbeton, melyet közvetlenül a felhasználás előtt kell összekeverni vízzel. Kisebb javítási munkálatoknál, betonaljzatok készítésénél, illetve mikro-betonozásoknál kiváló szolgálatot jelent. A felhordási folyamat nem tér el a hagyományos betonozás folyamatától. Amennyiben betonfelületek javításáról beszélünk, nem árt figyelembe venni, hogy a már meglévő beton javítása betontöréssel, betondarálással sokkal egyszerűbb és esztétikusabb eredményt hordoz magában. A betontörésről, illetve betondarálásról, továbbá munkagépeinkről részletes leírást talál korábbi cikkeinkben.

Miben különbözik a hagyományos betontól?

A hobbibeton főként a felhasználási területében tér el a már megszokott, hagyományos betontól. Nem annyira új keletű ez a fogalom, hiszen pár éve már Magyarországon is berobbant a köztudatba. A hobbibeton a már említett kisebb javítások mellett kiválóan alkalmas dekorációk, kreatív ötletek megvalósításához is. Igazán népszerű lett a kreativitás és az egyediség kedvelői körében, mivel rendkívül könnyű vele dolgozni, letisztult megjelenése pedig különleges hangulatot teremt.

Hogyan használjuk?

A hobbibeton nagyon gyorsan megköt, színe szürke ( mint a hagyományos betoné ). Alkalmas kültéri dekorációk, dísztárgyak készítésére, betontárgyak öntésére. A hobbibeton rendkívüli tulajdonsága, hogy igazán jó ellenálló képességgel rendelkezik az időjárási viszontagságoknak, a napsütésnek, hónak, esőnek. Azonban ellensége a fagy, erre érdemes tehát odafigyelni. Amikor vízzel elegyítjük a betont, körülbelül 20 perc áll rendelkezésünkre, majd 1-2 óra múlva teljesen szilárddá köt meg. Érdemes formákat használni a kiöntéshez ( ez bármi lehet, függően a kívánt formánktól, de általában véve fontos, hogy műanyagból készüljön ), majd a megszilárdulást követően színezni, festeni, lakkozni. Az egyenetlen felületet érdemes kicsit megcsiszolnunk, miután elkészült a kívánt forma, így a végeredmény tökéletes lesz.

Kapcsolat

Betinert Kft., Cím: 2336 Dunavarsány, Kökény köz 2.

Mobil: 06-30/218-6556

E-mail: betinertkft@gmail.com