Így készül a filagória!

Hogyan újítsuk fel a megrepedt betont?
Hogyan újítsuk fel a megrepedt betont?
2017.09.03.
Készítsünk hobbibetont könnyedén!
2017.09.05.

Így készül a filagória!

Kora tavasztól késő őszig a család egyik legkedveltebb otthoni helye általában a filagória. Itt összegyűlhet a család, beszélgethetnek, központi része lehet az építmény életüknek, mindennapjaiknak. A kerti kiülő nemcsak praktikus, de központi helyszín is.

Az építmény elkészítése házilag is lehetséges!

Elsősorban figyelembe kell vennünk, hogy a kertünk melyik részén szeretnénk építeni, milyen méretben, illetve építünk-e hozzá grillező helyiséget, kemencét, esetleg szalonna sütőt. A építmény környezetére is fokozottan figyeljünk már a tervezésnél, hiszen ez az anyag beszerezése szempontjából sem elhanyagolható.

Amennyiben kisméretű filagóriát tervezünk, semmilyen engedélyt nem szükséges beszereznünk, nagyobb méretű építmények esetén is csupán bejelentési kötelezettségünk van.

Hogyan is kezdjünk hozzá?

Először is mérjük le alaposan a területet, majd szerezzük be a szükséges anyagokat. Igénytől függően fa, térkő, hajópadló, beton. Figyeljünk az anyagok megfelelő ápolására, előkészítésére, hiszen nemcsak a strapabíró tulajdonság, hanem az esztétikus megjelenés is számít.

Amennyiben nem „csupasz” területre szeretnénk építkezni, hanem már meglévő betonra, szintén lehetséges, sőt! Még időt is spórolhatunk vele. Rendkívül fontos, hogy a beton megfelelő állapotban legyen: megfelelő szint, egyenletes, nem repedezett felszínű legyen. Amennyiben betonunk nem ilyen állapotban van, javasoljuk, hogy először betontöréssel, betondarálással mindenképp teremtsen egységes felszínű és esztétikus felületet.

A kivitelezésről

A betonágy létrehozása után ( amely betontörés, betondarálás útján is létrejöhet ) rögzítjük az oszlopgerendákat, térkövezünk, majd ráépítjük az oldalfalakat. Ezek után elkészítjük az asztalt, illetve a padokat, majd a felső keretet, továbbá a tetőt. A filagória külseje minden háztartásban más és más, ezért csak a képzelőerőnkre, időnkre és pénztárcánkra van bízva, milyet szeretnénk.

Ne feledjük, a filagóriánál is, ahogyan általában a háznál, rendkívül fontos az alap, hiszen ennek a megfelelő alap hiányában könnyen balesetveszélyes lehet építményünk! A megfelelő alap elkészítéséhez betontöréssel, betondarálással járulhat hozzá.

Kapcsolat

Betinert Kft., Cím: 2336 Dunavarsány, Kökény köz 2.

Mobil: 06-30/218-6556

E-mail: betinertkft@gmail.com