Hogyan újítsuk fel a megrepedt betont?

Kerítés építés hatékonyan
Kerítés építés hatékonyan
2017.09.02.
Így készül a filagória!
Így készül a filagória!
2017.09.04.

Hogyan újítsuk fel a megrepedt betont?

A házilag – de előfordul, hogy szakember által kivitelezett esetben is – készített beton az idő múlásával megreped, betöredezik, gödrössé válik. Ennek több oka is lehet. A leggyakoribb az időjárási tényezők váltakozása, a gyakori használat, vagy a megnövekedett ráhelyezett súly, melyet a betonburkolat már nem bír el.

Amennyiben a régi betonfelületre ismételten betonozunk, fontos, hogy a régi felületet megfelelő állapotba hozzuk. Figyelembe kell vennünk a két beton réteg közötti szintmagasságot, vízelvezetési lehetőségeket, illetve gondosan meg kell tisztítani a régi betonfelületet.

Betontörés, betondarálás

Amennyiben szeretnénk az adott felületet továbbra is betonfelületként látni, több megoldás is létezik. Kültéren és beltéren is eltérő megoldásokat lehet alkalmazni: az apróbb javítgatásoktól egészen a beton teljes visszabontásáig. Ez azonban drasztikus megoldás.

A hibák, illetve az átalakítások nagyszerű megoldása a betontörés. A már elhasználódott betont így friss alapokra tudjuk helyezni.

A betontörés előnye, hogy a munkafolyamat közben már össze is zúzzuk a betontörmeléket, illetve a helyszínen újrahasznosítjuk. Cégünk professzionális munkagépei lehetővé teszik a helyszíni újrahasznosítást (erről egyik korábbi cikkünkben részletesen olvashat), így nem kell másik helyszínre vinni a törmeléket. Ez nem csupán idő hatékony megoldás, de kifejezetten környezetbarát is.

Betontörő és betondaráló munkagépeink

Betontörő és betondaráló munkagépeinkről már részletesen írtunk korábbi cikkünkben, azonban fontos megemlítenünk, hogy az ország egész területén igénybe tudják venni őket ügyfeleink. Akár huzamosabb időre is.

Ne feledjük, a régi töredezett, elhasznált beton további elhanyagolása akár balesetveszélyes is lehet, illetve egy-egy nagyobb esőzés hatására tovább romolhat a helyzet. A beton szakszerű felújítása, újrabetonozása megfelelő megoldás lehet ilyen helyzetben. Ezen kívül pedig a frissen betonozott területet térkövezéssel, járólapozással is díszíthetjük, mely igazán különleges és esztétikus udvart kölcsönöz majd.

Kapcsolat

Betinert Kft., Cím: 2336 Dunavarsány, Kökény köz 2.

Mobil: 06-30/218-6556

E-mail: betinertkft@gmail.com