Építsen télikertet!

Betonozás a nyári forróságban
Betonozás a nyári forróságban
2017.08.07.
Ezért jó a fagyálló beton
Ezért jó a fagyálló beton
2017.08.16.

Építsen télikertet!

A télikert igazán praktikus megoldást kínál az egész család számára. A költséghatékony megoldás akár plusz egy szobát is jelenthet a ház lakóinak. Ráadásul az sem elhanyagolható szempont, hogy a napfény sokkal erősebben süt be egy télikertbe, mint egy falakkal körbevett szobába. A lakóteret is bővíthetjük vagy a medence köré is építhetünk télikertet. Fontos, hogy energetikai szempontból megfelelő legyen a télikert elhelyezkedése ( továbbá a nap által megtermelt energia sem elhanyagolható ).

Az alap a legfontosabb!

Amikor hozzálátunk a télikert építéséhez, fontos, hogy házunk statikailag megfelelő állapotban legyen. Hiszen biztonságos épülethez lehet csak hozzáépíteni. A házak alapja a beton, ezért a télikert építésénél is érdemes ezzel a masszív anyaggal dolgoznunk. Amennyiben rossz minőségű a meglévő alap, betontöréssel, betondarálással érdemes visszabontani, és újból lebetonozni. Minden esetben érdemes a tökéletességre törekedni. Továbbá el kell döntenünk, hogy hány nyílászárót szeretnénk beleépíteni a télikertbe, hiszen ez is tovább növelheti a felmerülő költségeket.

Milyen anyagból készüljön a télikert?

A felmerülő költségeket nagyban befolyásolja az, hogy télikertünk milyen anyagból készül. Mivel hosszú időre tervezzük az építményt, meggondoltan kell kiválasztanunk a felhasznált anyagokat, hiszen nem csupán az esztétikai szempontokat kell figyelembe venni, hanem az épület strapabíróságát is. Ennek függvényében készülhet fából, acélból, alumíniumból és műanyagból is.

Rengeteg megoldás elérhető, mindenki megtalálhatja a számára megfelelő anyagú, nagyságú, elrendezésű és tájolású télikertet. Egy azonban mindegyikben közös: a megfelelő alap. Ennek hiányában hamar tönkremehet az építmény, továbbá veszélyes is lehet a benne tartózkodás.

Fokozottan ügyeljünk a biztonságra!

A balesetek elkerülése érdekében ügyeljünk rá, hogy megfelelő anyagokkal dolgozzunk. A tökéletes szerkezet elérése érdekében strapabíró alapot kell létrehozni. Inkább bontsuk vissza a már meglévő betonunkat betontöréssel, betondarálással és betonozzuk le ismét. A biztonság a legfontosabb szempont egy építkezésnél!

Kapcsolat

Betinert Kft., Cím: 2336 Dunavarsány, Kökény köz 2.

Mobil: 06-30/218-6556

E-mail: betinertkft@gmail.com