Ezért jó a fagyálló beton

Építsen télikertet!
Építsen télikertet!
2017.08.11.
Mi is az a látványbeton?
Mi is az a látványbeton?
2017.08.19.

Ezért jó a fagyálló beton

A betonfelület számos tényezőnek van kitéve, amelyek káros hatással lehetnek rá. A friss betont nem szabad kitennünk az erős napsugárzásnak, nagyobb mennyiségű víznek, illetve hűvösebb időben történő betonozás esetében a fagy is káros hatással van az éppen elkészült betonra.

Milyen hatásai lehetnek a fagynak?

A fagy nagyban befolyásolja a betonszerkezetet, ugyanis roncsoló hatása felületi mállás formájában jelentkezik. A mállás mértéke függ a beton minőségétől, víztartalmától és az időjárási tényezőktől is. Ha a beton nem fagyálló, akkor könnyedén keletkezhetnek rajta hajszálrepedések, amelyek vízzel telnek meg. Majd ezeket a repedéseket a további fagyok csak tovább szélesítik, így a probléma egyre nagyobb lesz.

Hogyan lesz fagyálló a beton?

A fagyálló beton elkészítése egyszerűbb, mint gondolnánk! A megfelelő cement és légbuborékképző adalékszer mellett fontos, hogy megfelelő fagyálló adalékszer is kerüljön bele a betonba az elkészítés folyamata alatt. A fagyállóság szempontjából fontos, hogy alkalmazzunk víztelenítő réteget is.

A fagyálló adalékanyag akkor is kiváló szolgálatot tesz, amikor már tartósan beáll a hideg idő. Így nem kell abbahagyni a munkát, ráadásul a fagyálló hatásnak köszönhetően tartósabbá is válik a betonfelület. A beton minőségileg tehát jobb lesz, de vigyázni kell, nehogy több fagyálló adalékanyagot keverjünk hozzá, mint a szükséges, hiszen ez minőségromláshoz vezethet.

Amennyiben betonunk nem fagyálló, érdemes megfontolni annak előnyös tulajdonságait, hiszen a beton tartósságát és strapabírását nagymértékben befolyásolhatja. A tönkrement és rossz minőségű beton fagyállóságát új beton lerakásával tudjuk létrehozni, de mindenek előtt betontöréssel, betondarálással vissza kell bontani a régi betont.

Betontörés, betondarálás

Az új, esztétikus és strapabíró betonfelület lehetséges! Fagyálló szerekkel javíthatjuk a felület minőségét, de a hibák javítgatása helyett előfordul, hogy érdemesebb betontöréssel, betondarálással új betonfelületet létrehozni. Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a honlapunkon található elérhetőségeink valamelyikén.

Kapcsolat

Betinert Kft., Cím: 2336 Dunavarsány, Kökény köz 2.

Mobil: 06-30/218-6556

E-mail: betinertkft@gmail.com