Mi is az a szálbeton technológia?

Mindent a beton utókezeléséről
Mindent a beton utókezeléséről
2017.07.10.
Hogyan ellenőrizhetem a beton szilárdságát?
Hogyan ellenőrizhetem a beton szilárdságát?
2017.07.22.

Mi is az a szálbeton technológia?

Amikor betonozunk, fontos, hogy minőségi felületet kapjuk. A tökéletes végeredmény azonban nemcsak a szakembereken múlhat. Házilag is készíthetünk kiváló minőségű és strapabíró betont, amely hosszú évekig megőrzi tartósságát a mindennapos megterheléssel szemben ( legyen szó fizikai vagy mechanikai megterhelésről ) és az időjárási viszontagságokkal szemben is.

Mikroszálak bekeverése a betonba

Beton és beton között is különbség van, ezért figyelembe kell vennünk, hogy milyen felületen és hová szeretnénk alkalmazni ezt a technológiát. Lényege, hogy tovább erősíti a betont, amely még strapabíróbbá válhat a technológia segítségével, továbbá segít megelőzni a repedések kialakulását is. Ezen felül pedig nő a friss beton állékonysága is.

Hogyan alkalmazzuk a szálbeton technológiát?

Először is össze kell keverni a beton szilárd alkotórészeit ( például cement ), majd a vizet, és csak ezután keverhetjük hozzá a szálakat a betonhoz. A beton adagolása ugyanolyan arányban történjen, mint az általános eljárással. Fontos, hogy semmiképpen sem adjunk hozzá a kelleténél több vizet! A keverés folyamata megfelelően sodorja szét a szálakat, így egyenletesen oszlik el. Figyeljünk rá, hogy elegendő keverési időt adjunk a betonnak, hiszen így lesz tökéletes a szálak eloszlatása is.

Győződjünk meg róla, hogy a szálak egyenletesen elkeveredtek, ezt egyszerűen szemrevételezéssel is megtehetjük.

A friss betonfelületet megfelelő utókezeléssel tökéletessé tehetjük ( hőszigetelés, folyamatos nedvesség pótlás ), így igazán ellenálló és teherbíró lehet a felület.

Betontörés, betondarálás

A szálbeton technológia alkalmazása a beton kikeverésénél lehetséges, utólag nem lehet előállítani. A strapabíró és ellenálló tulajdonságai miatt azonban egyre népszerűbb ez az eljárás. Ha repedezett, hézagos, nem tökéletes a betonfelületünk, akkor javasoljuk, hogy betontöréssel, betondarálással küszöböljük ki a problémát. A feltört beton újjáépítése után pedig már egyszerűen alkalmazhatjuk ezt a speciális technológiát.

Kapcsolat

Betinert Kft., Cím: 2336 Dunavarsány, Kökény köz 2.

Mobil: 06-30/218-6556

E-mail: betinertkft@gmail.com