Büntetés helyett betondarálás

betontörés speciális gépekkel
Betontörés vagy betondarálás?
2018.06.28.
Bemutatkoznak a betontörőgépek főbb típusai
Bemutatkoznak a betontörőgépek főbb típusai
2018.08.17.

Büntetés helyett betondarálás

Ki ne látott volna már az erdő szélén vagy, elhagyott telephelyen, falu határában, termőföldek mellett illegálisan lerakott építési törmeléket. Sajnos ez sokszor a „mindenki ezt csinálja” mentalitás hatása, pedig a törvények és jogszabályok nem ismerete, nem menti fel az elkövetőt a büntetés alól.

A hulladékgazdálkodási törvény kimondja, hogy az építkezési, bontási munkálatok során keletkezett hulladékot megfelelően kell kezelni. Ez lehetőség szerint újrahasznosítást jelent, de amennyiben ez nem lehetséges át kell adni azt a megfelelő hulladékkezelő szervnek. Ha nem így járunk el, szabálysértési eljárás indul ellenünk, melynek során súlyos pénzbírságra, sőt extrémebb esetben akár börtönbüntetésre is számíthatunk.

Előzzük meg a bírságot!

Betondarálás segítségével a bontási munkálatok során keletkező anyagok nagy részét kisebb törmelékké alakíthatjuk. Ezt aztán felhasználhatjuk későbbi építési munkálatokhoz, így nem keletkezik hulladék. Abban az esetben, ha nem használjuk fel, akkor sem emészt fel annyi költséget ennek elszállíttatása, mintha nagyobb darabokban hagytuk volna, nem is beszélve róla, hogy a helyben megoldott betontörés felére csökkenti a szállítás költségét.

Spóroljunk, ahol csak lehet!

A betondarálás segítségével kisebb méretűre tört anyagokat fel lehet használni járdák, utak kocsibejárók alapjába, zajvédő falak kialakításához, vagy egyéb betonadalék anyagoknak. Ha nekünk nincs rá szükségünk, könnyen találhatunk rá vevőt, így a betontörés nem csak a bírságot spórolja meg, de még kereshetünk is rajta!

Betontöréshez keres megfelelő műszaki támogatást, és felszerelést? Tekintse meg ezen feladatok végrehajtását tökéletesen kivitelező gépeinket!

További kérdései vannak? Keressen fel bennünket elérhetőségeink egyikén:

Mobil:
06-30/599-5046,
06-30/218-6556

E-mail:
betinertkft@gmail.com,
betinert@betinert.hu

Kapcsolat

Betinert Kft., Cím: 2336 Dunavarsány, Kökény köz 2.

Mobil: 06-30/218-6556

E-mail: betinertkft@gmail.com