Betontörés vagy betondarálás?

osztrák betontörő specialista
Betontörés osztrák specialitással
2018.06.27.
betondarálás a büntetés megelőzéséhez
Büntetés helyett betondarálás
2018.06.29.

Betontörés vagy betondarálás?

Ezt a két szót gyakran szinonimaként használjuk, viszont a jelentésük nem egyezik meg 100%-ban.

Akkor most mikor törünk, és mikor darálunk?

A betondarálás egyértelműen azt a folyamatot jelenti, amikor a nagyobb méretű betont (illetve egyéb építési törmeléket is szokás, de erről később ejtünk szót) valamilyen gép segítségével kisebb méretű zúzalékká alakítjuk.

A betontörés már nem ilyen egyszerű. Ide érthetjük a fent leírt betondarálás megfogalmazását is, hiszen lényegében a daráló gépekkel kisebb darabokra törjük a betont. Ezen kívül ide érti a köznyelv azt a folyamatot is, amikor különböző eszközökkel, akár kézzel, akár gépekkel az utat járdát alkotó egybefüggő betont feltörjük.

Akkor bűn, ha szinonimaként használjuk?

Amennyiben a betondarálás szó helyett használjuk a betontörés szót az valójában bocsánatos bűn, hiszen a szövegkörnyezetből úgy is ki fog derülni, hogy valójában mire is gondoltunk. Sőt a betondarálás szót használjuk akkor is, amikor igazából az építési, vagy bontási törmelék, így például a tégla, cserép, márvány, kövek kisebb méretűvé aprítását végezzük el.

Betontöréshez keres megfelelő műszaki támogatást, és felszerelést? Tekintse meg ezen feladatok végrehajtását tökéletesen kivitelező gépeinket!

Kapcsolat

Betinert Kft., Cím: 2336 Dunavarsány, Kökény köz 2.

Mobil: 06-30/218-6556

E-mail: betinertkft@gmail.com