Térkövezzük a már meglévő betonfelületünket!

A beton különböző fajtái
A beton különböző fajtái
2017.08.31.
Kerítés építés hatékonyan
Kerítés építés hatékonyan
2017.09.02.

Térkövezzük a már meglévő betonfelületünket!

Itt a nyár, a legalkalmasabb időszak a kinti felületeink megújítására. Amennyiben betonfelületünkre szeretnénk térkövet építeni, menni fog! Az alábbiakban összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, amelyeket mindenképpen érdemes elolvasni, mielőtt hozzálát ehhez a munkához.

A már meglévő beton kiváló alapot nyújt a térkövezéshez.

Fontos, hogy megfelelő állapotban legyen az aljzatot képező betonfelület!

Amennyiben repedezett, nem egyenletes a felszíne, esetleg gödrös: nem szabad semmilyen más felületet ráépíteni! Ilyen esetekben javasoljuk, hogy betontörést, betondarálást alkalmazzunk, hiszen ezáltal új betont építhetünk, amely már alkalmas talaj lehet a rá építendő térkövezés esetén.

Tudjuk, hogy a betontörés hosszadalmas, kellemetlen és időigényes tortúrának hangzik, de kiváló munkagépeinkkel nemcsak időt, hanem pénzt is spórolhat.

A terület méretétől, kapacitástól és az igényektől függően munkagépeinkről részletes leírást talál weboldalunkon, amely hasznos információval szolgálhat.

De mi legyen a betontörmelékkel?

Cégünk az egész ország területén vállalja a betontörést és betondarálást, de ezen kívül szállításban is profik vagyunk! Szállítási feltételeinkről pontos tájékoztatást adunk. Amennyiben felkeltettük érdeklődését keressen minket bizalommal!

Ha tökéletes a betonfelület, hogyan rajuk rá a térkövet?

A betonréteg vízzáró tulajdonságát érdemes figyelembe vennünk, ugyanis az esővíz, illetve a folyadékvíz könnyen behatolhat. Továbbá érdemes figyelnünk a térkövek alatti és közötti hézagokat, hiszen esztétikáját és időtállóságát nagymértékben befolyásolják.

A már meglévő, egyenletes betonfelületre általában 4 cm-es vastagságú járdalapokat szoktak építeni. Kültérre javasoljuk, hogy vízálló és csúszásmentes térburkolatot válasszanak, hiszen ennek hiánya könnyen okozhat balesetet.

Különösen fontos, hogy vessük össze a téli és nyári időjárási különbségeket: télen figyeljünk a fagy hatásaira, nyáron pedig a hő tágulás szabályaira.

Ne felejtsük el, hogy igazán esztétikus és strapabíró térkövet csak megfelelő betonra tudunk építeni! Először tehát érdemes a betont betontöréssel, vagy szükség esetén betondarálással kezdeni.

Kapcsolat

Betinert Kft., Cím: 2336 Dunavarsány, Kökény köz 2.

Mobil: 06-30/218-6556

E-mail: betinertkft@gmail.com