Víz és beton

Mindent a radioaktív hulladékról és a betonról
Mindent a radioaktív hulladékról és a betonról
2017.08.22.
Hová használjuk a betonburkolatot?
Hová használjuk a betonburkolatot?
2017.08.28.

Víz és beton

Amikor betonkészítésről esik szó, akár betontöréssel, akár betondarálással kapcsolatosan, fontos gondolni, hogy megfelelő vízzáró réteget készítsünk. Ez különösen fontos a járda és a garázslejáró esetében, hiszen a repedések, töredezések, az idő viszontagságai semmilyen felületet nem kímélnek, legyen szó akár betonról is.

A vízzáró beton

A betont vízzáróságának szempontjából több csoportba is sorolhatjuk. Létezik mérsékelten vízzáró beton, közepesen vízzáró beton, illetve különleges szintű vízzáró beton.

Értelemszerűen, minél magasabb a vízzáróság foka, annál hatékonyabban tudja majd elvezetni a keletkezett vizet, így hosszú ideig marad tartós és esztétikus.

Mi van a már meglévő felületünkkel?

A már meglévő betonfelületünket is egyszerűen vízzáróvá tudjuk varázsolni. Cégünk által forgalmazott betontörő és betondaráló gépeink állnak ügyfeleink rendelkezésére. Főként akkor javasoljuk munkagépeink használatát, amikor a beton felület nem egyenletes, repedezett, illetve már kevésbé esztétikus. Egy rövid ideig tartó felújítás során tökéletes felületet kapunk, melyre egyszerűen tudjuk a vízzáró rétegezést alkalmazni.

Hogyan lesz egy felület vízzáró?

Ahhoz, hogy a beton, mint anyag kiváló vízzáró legyen, elő kell állítanunk egy megfelelően tömör belső szerkezetű betont. Fontos, hogy a beton kikeverésénél megfelelően adagoljuk a vizet és a cementet, hiszen ez rendkívül rossz irányba is elviheti a tökéletes betonréteg készítését.

Továbbá nagyon fontos, hogy megfelelően készítsük elő a terepet: hangsúlyozzuk, hogy inkább betontörést és betondarálást alkalmazzunk, hiszen utána már rendkívül nagy nehézséget jelent a módosítás.

A vízzáró beton nem egyfajta csodabeton, de már az elkészítése is szakértelmet és kellő odafigyelést rejt magában. Az előírásokat nem árt betartani, hiszen ezek elmulasztásával betonunk nem lesz olyan minőségű, melyet szeretnénk, illetve esztétikailag sem állja majd meg a helyét.

Ne feledje, ha betontöréssel vagy betondarálással kapcsolatos kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolat

Betinert Kft., Cím: 2336 Dunavarsány, Kökény köz 2.

Mobil: 06-30/218-6556

E-mail: betinertkft@gmail.com