Milyen az időtálló beton?

Építsen járdát otthon!
2017.06.15.
Mindent a beton utókezeléséről
Mindent a beton utókezeléséről
2017.07.10.

Milyen az időtálló beton?

A házilag, de a szakemberek által készített betonok is kiváló aljzatot biztosítanak, azonban az idő vasfoga ezeket sem kíméli. A betont azonban időtállóvá tehetjük, amely tovább növeli esztétikai megjelenését és tartósságát a használattól függően, illetve az időjárási viszontagságoknak megfelelően is. De az is mérvadó szempont, hogy milyen betonfelületről beszélünk.

Mit tehetünk, hogy betonunk időtálló legyen?

Az időtálló betonfelület kialakításához több lehetőségünk is van: vagy teljesen visszabontjuk betontöréssel és betondarálással, utána pedig új betont alakítunk ki, vagy pedig a meglévő betonra egy újabb réteget helyezünk el. Az utóbbi eljárás nem feltétlenül lesz olyan hatékony és szép megoldás, ráadásul a javított beton nem mindig olyan időtálló.

Hol használjuk?

Főként kültéren javasolt ez az eljárás, hiszen ott a legnagyobb a betonfelület igénybevétele. A különböző kültéri burkolatok, erkélyek, garázs javításához javasoljuk a vastagabb betonréteg alkalmazását, hiszen a repedések vizet is beengednek, amely csak további repedésekhez, illetve az idő múlásával a beton töredezéséhez, majd tönkremeneteléhez vezet.

Az önterülő aljzatkiegyenlítőkkel még inkább erősebbé és időtállóvá tehetjük a betonfelületet. Hatalmas előnyük, hogy nagyon rövid idő alatt megkötnek ( körülbelül 2-3 óra ), ezáltal nem kell sokáig várni a járható burkolatra, igény esetén pedig további felületi kezelés is lehetséges ( járólap ).

Fontos szempont, hogy megfelelő legyen a terhelhetősége, de ez természetesen a befogadó felület adottságaitól is nagyban függ. A fagy és a só káros hatásai pedig szintén nem a beton időtállósága mellett szóló érvek, így ezek is ártalmas hatással lehetnek a betonfelületre.

Fontos, hogy a betontörés, betondarálás nagyban megkönnyítheti egy új, esztétikus és időtálló betonfelület kialakítását. Amennyiben kérdése merülne fel a betontöréssel vagy betondarálással kapcsolatosan, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a honlapunkon található elérhetőségeink valamelyikén.

Kapcsolat

Betinert Kft., Cím: 2336 Dunavarsány, Kökény köz 2.

Mobil: 06-30/218-6556

E-mail: betinertkft@gmail.com